Залежно від сезону, наша шкіра потребує особливої ​​уваги. Так, наприклад, якщо влітку наш догляд спрямований на матування і захист від ультрафіолетових променів, взимку ми використовуємо більш поживні і зволожувальні засоби, які захищають шкіру від вітру і морозу. Те ж саме стосується і макіяжу, який відрізняється влітку і взимку.

Найчастіше взимку дівчата скаржаться на зневоднену шкіру обличчя,  тріщинки на губах та сухість на обличчі. У таких ситуаціях потрібно не тільки змінювати догляд за шкірою, але і косметику для макіяжу. Про те, як зробити ідеальний макіяж обличчя взимку, читай у нашій статті.

  • Не використовуй матуючі засоби. Це стосується тональних основ, помад і інших матуючих засобів. Візажисти стверджують, що засоби, які спрямовані на матування обличчя, істотно поглинають вологу шкіри і роблять її сухою. Матуючі помади також не варто використовувати взимку, інакше тобі не уникнути сухих губ. Альтернативою стануть сатинові помади, які містять вітаміни і олії.
  • Заміни щільний тональний крем на ВВ або СС крем. У морозну погоду варто відмовитися від щільних тональних засобів на користь більш легких текстур: ВВ або СС крем. Ці засоби не перевантажують шкіру, зволожують її і захищають від зовнішнього середовища.
  • Забудь про сухих структурах. Взимку заміни свою звичну косметику на кремову текстуру. Візажисти рекомендують вибирати на зиму такі кремові засоби як: тіні, рум’яна, хайлайтер.
  • Вибирай водостійкі засоби. А саме: туш, тіні, консилер, тональна основа, олівець для брів, які при контакті з водою не перетворюються на бруд.
  • Роби натуральний макіяж. Яскравий і насичений макіяж виглядає дуже красиво взимку, але якщо на вулиці негода, навряд чи він буде виглядати через деякий час так само добре. Щоб не поправляти постійно свій макіяж взимку, створюй в міру натуральний мейк-ап. У макіяжі очей використовуй бежеві або нюдові відтінки. Від лайнерів взимку краще зовсім відмовитися. А в макіяжі губ візажисти рекомендують використовувати зволожуючі помади або блиски, які живлять губи і не пересушують їх.