Яку саме кількість білка ми повинні вживати протягом дня? Від цього показника залежить успіх у боротьбі із зайвою вагою.

Для багатьох людей успіх дієти залежить від того, чи здатні вони рахувати калорії і відповідно до цього вибудовувати харчування. Багато відвідувачів спортзалів воліють дієту з високим вмістом білків і низьким рівнем вуглеводів для того, щоб будувати м’язи і позбавлятися від жиру. Білок – найважливіший компонент кожної клітини в нашому організмі. Волосся і нігті зроблені переважно з білка, він використовується тілом для будівництва і відновлення тканин. Білок корисний не тільки для м’язової маси, він допомагає худнути, так як забезпечує тривале відчуття ситості. Поширеними джерелами білка є м’ясо і молочні продукти, але вегетаріанці можуть отримувати білок з бобів і сої.

Яку ж кількість білка потрібно вживати щодня для того, щоб схуднути? Почнемо з того, що потреби кожного організму строго індивідуальні. Білок в раціоні потрібно розраховувати на основі маси тіла, а у деяких випадках, відсотка від загального числа калорій, щоб дотримуватися рекомендованих мінімальних потреб в білку з розрахунку до маси тіла. Якщо ви плануєте схуднути, то вміст білка в раціоні необхідно збільшити приблизно на 50%.

Якщо виходити з середньостатистичної ваги жінки в 66 кг, то на час схуднення це складе 83-104 г білка щодня. Чоловікам потрібно споживати більше білків. Спортсменам, які постійно тренуються потрібно не менше 140 грам білка на 80 кг маси тіла. Тим, хто тренується п’ять разів на тиждень – ще більше. Але важливо також подбати, щоб білок надходив в наш організм з правильних продуктів, які не призводять до набору ваги. А це пісне м’ясо на зразок курки та індички, риба, яєчні білки, горіхи і насіннячка.

Джерело: https://ukrhealth.net/same-cyu-kilkist-bilka-potribno-dlya-sxudnennya54743/